Parcul Watkins Glen

via Site Settings ‹ idjourney — WordPress.com

            Parcul Watkins Glen se găsește în statul New York, în sudul Lacului Seneca, la circa 127 km de orașul Syracuse și la 251 km de cascada Niagara.

            Parcul dispune de trei trasee – Southern Rim, Indian Trail și Gorge Trail – ce sunt conectate cu Fingers Lakes Trail. Dintre acestea, ,,Gorge Trail” este cel mai spectaculos traseu, având 19 cascade, poduri de piatră și foarte, foarte multe scări (peste 800 de trepte de piatră). Cele mai înalte cascade au 18 m (cascada Centrală) și respectiv 15 m (cascada Cavern). La capătul traseului veți face un ultim efort, acela de a urca 180 de trepte pe Scara lui Jacob până deasupra cheilor, de unde puteți admira, de la înălțime, spectaculozitatea peisajului. Traseul ,,Sothern Rim” străbate o pădure pe o distanță de aproape 5 km și este ideal pentru drumeție vara când este foarte cald, dar și toamna pentru paleta de culori ce îți răsfață privirea. În schimb, traseul ,,Indian” face trecerea peste defileu și oferă posibilitatea de a vedea multe dintre cascadele din parc.

            Accesul în parc se face prin intrarea principală (the Main Entrance), intrarea superioară (the Upper Entrance) și intrarea sudică (the South Entrance). Nu se percepe taxa de intrare însă trebuie să plătești o taxă de parcare de 8 $. Umiditatea foarte mare și sutele de trepte pe care trebuie să le urci/cobori pot fi impedimente serioase pentru copii sau pentru persoanele comode. Nu mai vorbesc că lipsa unor încălțări sport face imposibilă parcurgerea în siguranță a traseelor. Accesul în ,,Gorge Trail” este interzis după ploi abundente sau îndelungate și în sezonul rece.

            Partea bună este că dacă nu ai prea mult timp la dispoziție sau dacă mergi cu copiii nu trebuie să faci întregul traseu. Ultima parte este mai dificilă, iar dacă la sfârșitul traseului ești epuizat, te poți întoarce cu un autobuz contra unei sume modice. În parc există loc de campare, mese pentru picnic, terenuri de joacă și mici magazine cu suveniruri, trasee pentru biciclete și locuri de pescuit.

            În încheiere, vă pot spune că acest parc a ocupat locul trei în  ,,USA TODAY Readers’ Choice Poll for Best State Park in the United States”, în 2015.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s