Gânduri la sfârșit de an

via Site Settings ‹ idjourney — WordPress.com

              Anul trecut, pe vremea asta, mă întrebam ce îmi doresc de Moș Crăciun. Voiam ceva pentru sufletul meu și, pentru prima dată, nu am luat în calcul nici bunuri materiale, și nici acte de caritate. Ideea unui blog îmi surâdea de câteva luni, așa că m-am așezat în fața computerului și m-am gândit: care este locul despre care aș putea scrie acum? Surprinzător, nu mă puteam hotărî. Am început să scriu despre Verona, am renunțat, apoi despre Vatican și nu am finalizat. Brusc, am simțit nevoia să scriu despre motivele pentru care îmi place să călătoresc, și cuvintele ieșeau în ritmul tumultos al unui râu de munte. Mi-am petrecut vacanța de Crăciun gătind, petrecând, scriind și citind tot ce găseam despre blogging.

                2018 a fost anul în care, scriind, am retrăit multe dintre călătoriile mele. Am avut perioade de disconfort emoțional atunci când cuvintele nu puteau exprima, așa cum îmi doream, trăirile mele. Îmi doream să îmbin cumva informațiile resursă cu trăirile mele, fără a plictisi.

                Primăvara a fost o perioadă intensă, în care am citit foarte multe articole din blogosferă. Am descoperit bloguri și oameni minunați. Din păcate, nu am timp să citesc tot ceea ce mi-aș dori. Important este că atunci când o fac mă simt tare bine.

                Vara a sosit cu o surpriză uriașă. Articolul despre plaja Tuzla   oscila între primele trei pagini din motorul de căutare Google. Ce bucurie! M-am surprins zâmbind de zeci de ori. Cred în divinitate și poate că cineva acolo sus mă iubește. Pe această plajă mă simt fericită și liberă. Simt freamătul mării mai mult decât orinde pe litoralul românesc. Mă rog să rămână un colț de natură nealterat de dorința oamenilor de a o tranforma într-o plajă modernă, cu multe facilități pe care, oricum, le găsim pe aproape toate plajele din România.

                Toamna am simțit nevoia de a încetini. Am scris atunci când am avut timp și când am simțit că pot să o fac cât mai bine posibil. M-am ocupat de pagina de facebook și am realizat că vizibilitatea este esențială în promovarea unui blog.

                Și iată-mă acum, în plină iarnă, cu gândul la următoarea mea călătorie. Oare ce va urma?

2018

Vă doresc sărbători cu veselie, iubire și gratitudine, iar 2019 să vă aducă tot ce vă doriți!

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s