Impresii din insula Corfu

             Cred că farmecul insulelor ionice cum ar fi Lefkada, Zakynthos, Kefalonia și Corfu este întregit de culoarea incredibilă a apei. Aici, ai parte de o terapie a culorilor, nuanțele de albastru ale apei ce se îmbină armonios cu verdele vegetației și cu albul strălucitor al clădirilor fiind odihnitoare pentru ochi și suflet. În plus, aceste insule reflectă, într-un fel sau altul, influența Italiei vecine, ca o consecință a anilor de dominație venețiană. Spre deosebire de celelalte insule, Corfu iese în evidență prin influențele franceze și britanice care au modelat stilul de viață al localnicilor, cultura și tradițiile locului.

            Clima mediteraneană, cu temperaturi medii lunare de peste 230C din mai și până în octombrie, plajele diverse ce se întind în lungul celor 217 km de litoral, precum și bogăția vestigiilor istorice sunt ingredientele necesare petrecerii unei vacanțe care să satisfacă gusturi dintre cele mai diverse. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere faptul că, pe această insulă, plouă destul de des comparativ cu restul Greciei. Noi am fost la începutul lunii septembrie și a plouat în fiecare zi. Din fericire, au fost ploi scurte, de vară, așa că am făcut plajă în fiecare zi. Încă din avion am experimentat vremea din Corfu. Priveam prin hublou insula scăldată în soare și nu bănuiam că, în câteva minute, nori negrii și denși vor învălui avionul. A fost nevoie de patru încercări pentru aterizare, iar la sol am avut parte de o ploaie deasă și destul de rece. După circa o oră, soarele ne zâmbea de bun venit.

            Vacanțele noastre în Grecia sunt un amestec de explorare și de lenevit. În Corfu însă, mai mult decât oricând, am simțit nevoia de a lenevi. Poate că, de vină a fost plaja din Acharavi, lungă de trei kilometri, ce avea zone aproape pustii în alternanță cu unele bine organizate sau poate cazarea într-un resort cochet, cu bungalouri printre portocali și palmieri. Tot aici am constatat că localnicii fie nu știu de limonadă, fie o prepară cu Hellas. Ciudat nu?! În drumul nostru către plajă am văzut crengi rupte, pline cu lămâi, lângă o ghenă de gunoi. Aproape că mă durea sufletul, gândindu-mă la această risipă.

            Dintre plaje, cel mai mult mi-au plăcut cele din zona Paleokastritsa, urmate de plajele Agios Gordios, Sidari, Logas și, bineînțeles, Acharavi. Am considerat Paleokastritsa ca fiind cea mai frumoasă zonă, datorită celor șase plaje, atât de diverse și de pitorești. Aici, ai parte de o experiență completă, fiecare plajă oferind peisaje superbe, posibilitatea de a face snorkeling, de a practica sporturi nautice sau de a lenevi pe un șezlong. Tot aici, impresionanta mânăstire Paleokastritsa este o oază de liniște și, totodată, un loc de belvedere asupra uimitoarelor golfulețe din jur. Dacă vi se va face foame, vă va fi greu să alegeți dintre numeroasele taverne din care răzbesc mirosuri îmbietoare. Agios Gordios, flancată de munți pitici, este locul perfect pentru un sejur de relaxare și pentru a admira apusurile de soare. Stăteam pe plajă și absorbeam cu privirea 3600 de peisaje diverse și spectaculoase. Sidari cu renumitul Canal d’Amour este un loc idilic și unic, datorită formațiunilor geologice, a canalelor și a golfulețelor săpate în gresie. Din păcate, eroziunea marină înghite treptat stâncile din larg. Se spune că îndrăgostiții ce străbat înot acest canal vor rămâne împreună toată viața. Am admirat cel mai spectaculos apus de soare de pe terasa cafenelei ,,7th Heaven”, situată în nord vestul insulei. În apropiere, plaja ,,Logas, the Sunset Beach” este situată la baza unor pereți verticali înalți de câteva sute de metri. A fost o experiență de neuitat!

            Capitala insulei, Kerkyra, construită pe un promontoriu, este un amalgam de stiluri arhitectonice. Din păcate, am avut doar două ore la dispoziție pentru a ne plimba prin orașul vechi și pentru a vizita Noua Fortăreață Venețiană. Orașul este ofertant în ceea ce privește vestigiile istorice, așa că nu îl ocoliți.

            Astăzi, milioane de turiști iau cu asalt această insulă atât de frumoasă. Voi când o veți vizita?

 

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Vai cât de frumos este! Cum spui tu, culoarea apei este cireașa de pe tort. Pe mine albastru ăsta mă inspiră, mă motivează, mă relaxează. Aș putea privi ore în șir valurile mării și apusurile. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. idjourneys spune:

   Da, Marea Ionică are nuanțe de albastru incredibile. Călătorii inspirate!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s