O călătorie în Extremul Orient

      Săptămâna aceasta, provocarea a sosit de la CND Vacante Speciale, care a propus tema ,,Călătoria ca inițiere, drum spre cunoaștere”.

      CND Vacante Speciale este o agenție de turism, ce pune mare preț pe organizarea unor vacanțe speciale, în orice colț al acestei minunate planete, de la călătorii în familie, croaziere, circuite, sejururi, pelerinaje, călătorii de afaceri, vacanțe pentru luna de miere, programe de week-end – intern sau extern, până la vestitele programe Work & Travel care vă trimit în SUA! Împinsă de curiozitate, am studiat oferta pentru destinații speciale și am descoperit locații surprinzătoare. Oferta acestei agenții este variată și totuși…….nu am găsit nicio ofertă pentru Japonia. Așa că am și eu o provocare pentru CND Vacanțe Speciale. Ce ar fi dacă, în categoria destinații exotice pentru vacanțe speciale, ar gândi o ofertă pentru insula Okinawa?

      Deși călătoresc de mic copil, niciodată nu am fost într-o vacanță exotică. Am citit multe cărți ce prezentau locuri exotice, culturi total diferite de cea occidentală și am privit cu nesaț la imaginile ce prezentau locuri incredibil de frumoase. Dacă ar fi să aleg o destinație exotică, aș spune Japonia, pentru că această țară este paradoxală. La prima vedere, pare o țară supertehnologizată și atât. În realitate, este incredibil modul în care japonezii au integrat cultura, religia, tradițiile și obiceiurile în condițiile de trai moderne ale secolului XXI. De exemplu, Zen Budismul este o parte integrantă în cultura și societatea japoneză, cu toate că populația, în marea ei majoritate, nu este religioasă. Această religie pune accentul pe autodisciplină, pe înțelegerea sinelui, precum și pe acceptarea provocărilor vieții cu o atitudine ZEN. Ceremonia ceaiului, festivalul cireșilor, geișele și kabuki fac parte integrantă din cultura japonezilor.

       Aș fi în culmea fericirii dacă aș ajunge în Japonia și, mai ales, în Okinawa. De ce Okinawa? Această insulă este înconjurată de ape turcoaz și binecuvântată cu peisaje incredibile cum ar fi pădurile tropicale, plajele exotice ori așezările tradiționale. Diversitatea culturală și religioasă se datorează poziției geografice, care a influențat dezvoltarea unei culturi cu influențe din China, Asia de Sud-Est, Japonia și S.U.A. Circa două sute de ani, dinastia Ryukyu a influențat viața locuitorilor insulei Okinawa. Mi-ar plăcea să experimentez puțin din această cultură unică. Aș aloca timp și pentru drumeții în pădurea tropicală. Deși este recunoscută dorința japonezilor de a transforma mediul natural într-unul supertehnologizat, în Okinawa habitatul animalelor și păsărilor ce trăiesc în pădurea tropicală este protejat. În ultimele zile, ar fi minunat dacă aș lenevi pe un șezlong, aș savura o băutură tradițională și aș face snorkeling în apele turcoaz, ce ascund recife de corali. Cultura gastronomică japoneză, cu o tradiție de peste 2000 de ani, este diversă, savuroasă și estetică. Nu întâmplător, a intrat în patrimoniul UNESCO. Cu siguranță, aș încerca cât mai multe feluri de mâncare.

1      Da, aceasta ar fi vacanța exotică ideală! Și pentru că aș vrea să fiu surprinsă, nu mi-aș face prea multe planuri înainte de călătorie. Mă gândesc că nu întâmplător cei de la agenție afirmă ,,la noi apelați oricând aveți nevoie de o vacanță ALTFEL.” Cred că ,,experiența japoneză” ar aduce spiritualitate în viața mea și, în plus, mi-ar lăsa pe retină câteva peisaje superbe.

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 8, a concursului Spring SuperBlog 2018.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s