Plaja Tuzla

via Site Settings ‹ idjourney — WordPress.com

         Vara, pe litoralul românesc, este din ce în ce mai greu să găsești un colț de plajă liniștit. Turiștii care doresc să asculte freamătul valurilor și să admire frumusețea pură a mării se deplasează din ce în ce mai mult către fâșia de litoral din sudul Deltei Dunării. Există însă o surpriză plăcută la jumătatea distanței dintre Constanța și Mangalia.

          Localitatea Tuzla, străbătută de turiștii ce se îndreaptă către sudul litoralului, nu iese cu nimic în evidență. Ani de zile a fost cunoscută doar prin prisma activităților ce se desfășurau pe aerodromul din localitate. Puțini știu că această mică localitate are o plajă sălbatică, ce este protejată de o faleză înaltă și vegheată de cel mai vechi far al litoralului.

          Drumul către plajă pornește din dreptul indicatorului care anunță direcția pe care trebuie să o urmezi pentru a ajunge la destinație. Acesta este asfaltat până la marginea localității Tuzla, continuându-se apoi cu un drum de pământ ce străbate un câmp. Odată ce ai ajuns, te poți bucura din plin de soare și de marea de culoare verde smarald și turcoaz. Pentru cei ce au fost la Vama Veche și 2 Mai înainte de 1990 este ca o întoarcere în timp. Pe plajă sunt câteva corturi, cazemate și câteva barăci de pescari unde poți servi feluri de mâncare pescărești simple și delicioase. Vara trecută a apărut și o terasă a unui întreprinzător din Eforie Sud. Intrarea în mare se face abrupt, curenții sunt foarte puternici, iar din loc în loc sunt pietre, așa că trebuie să fiți atenți. Sper ca, peste ani, Tuzla să nu se transforme într-o nouă Vama Veche! Ar fi extraordinar dacă autoritățile locale ar fi înțelepte și ar rezista tentației investițiilor de dragul câștigurilor financiare! Litoralul românesc are o lungime mică, un sezon estival scurt și cred că înțeleg presiunea ce apasă pe umerii locuitorilor de aici. Sper ca plaja Tuzla să rămână o oază de liniște!……..Sper….

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s