Atracții turistice gratuite în New York

         New York-ul emană o energie incredibilă pe care o simți prin toți porii atunci când te plimbi pe străzile orașului. Indiferent de anotimp, există posibilități nelimitate de a îți petrece timpul: galerii de artă, muzee, restaurante pentru toate gusturile, parcuri, cartiere ce oglindesc marea diversitate a locuitorilor săi etc. Când îți organizezi o vizită în acest uimitor oraș, te gândești că este o destinație ce îți poate dezechilibra serios bugetul, așa că m-am gândit că poate v-ar fi de folos să știți și câteva atracții turistice gratuite foarte frumoase.

  • Times Square cu cei circa cincizeci de milioane de vizitatori anual este cea mai populară atracție turistică din lume. Mie mi s-a părut uimitor pentru faptul că pe o suprafață mică găsești atracții pentru toate gusturile și toate vârstele. De exemplu sunt animatori pentru copii, mimi, renumitul nacked cowboy concurat de niște domnișoare asemenea, artiști în căutarea succesului care dau scurte reprezentații etc. Puțini știu că biserica din Times Square are un cor de gosspel sau că în fiecare noapte între orele 11.57 și 12 reclamele uriașe sunt sincronizate în așa fel încât să le vezi simultan. Times Square are un spațiu unde te poți așeza pe niște scări, pentru a putea privi nestingherit la forfota din jur.
  • Podul Brooklyn ce a inspirat generații de poeți și pictori, impresionează atât prin stilul gotic, cât și prin peisajele superbe asupra orașului. Construit, în anul 1883, peste râul East, face legătura între Manhattan și Brooklyn. Din loc în loc, găsești informații interesante despre istoria acestui pod. Traversarea se poate face pe jos sau cu bicicleta.
  • Biblioteca Publică din New York asigură accesul gratuit la cărți și informații de mai bine de un secol. În apropiere, se găsește parcul Bryant ce, în 1989, a fost transformat într-o adevărată oază urbană. În zilele însorite este plin de localnici, care în pauza de masă își întind pătura și iau prânzul.
  • Central Park este o altă atracție turistică importantă. Plămânul verde al Manhattan-ului este atât de mare, încât ai nevoie de o zi pentru a-l cuprinde.
  • National Museum of the American Indian, o atracție turistică mai puțin cunoscută, face parte din grupul de muzee patronate de către Institutul Smithsonian. Exponatele, animațiile, magazinul cu produse specifice, prezintă o parte din istoria amerindienilor.
  • Federal Hall National Memorial, deschis de luni până vineri, conține biblia folosită de către George Washington atunci când a devenit primul președinte al S.U.A., precum și informații despre istoria acestei țări. În imediata apropiere este renumita Bursă de Valori din New York.
  • Ferribotul către Staten Island poate fi folosit pentru a putea admira, de la mică distanță, Statuia Libertății, insula Elis și zgârie norii din Manhattan. Apusurile de soare sunt incredibile!
  • China Town și Little Italy sunt două zone ce te transpun într-o lume diferită de cea tipic americană. China Town cu o forfotă incredibilă, Little Italy cu restaurante elegante, gelaterii și muzică italiană. În Little Italy am descoperit un magazin ce vindea, în plină vară, exclusiv produse ce aveau ca tematică Crăciunul.
  • Plajele New York-ului sunt în marea lor majoritate lungi și late, cu multe magazine și chiar blocuri de locuințe. O plimbare fie și numai pentru a vedea fluxul și refluxul poate fi o idee excelentă pentru deconectarea de la viața trepidantă a orașului. Coney Island și Brighton sunt printre cele mai cunoscute și mai accesibile, la care se adaugă Rockaway Beach, South Beach etc.
  • Bisericile și clădirile simbol. Oferta este atât de mare, încât nu o pot epuiza. Mi-au plăcut foarte mult St. Paul’s Chapel, Trinity Church, Catedrala Saint Patrick, Catedrala St. John the Divine, Flatiron, Rockefeller Center, Radio Music Hall.

                         New York-ul este dinamic, inepuizabil și într-o continuă transformare. Nu ai cum să te plictisești în acest oraș!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s