O zi în Londra

          Londra este unul dintre orașele lumii încărcat de istorie și plin de turiști. Nu pot spune că există o perioadă anume când nu este aglomerat. Oricum, indiferent de anotimp, umbrela sau îmbrăcămintea impermeabilă nu trebuie să lipsească, în cazul în care nu vă place să vă udați.

            În 2011, am avut la dispoziție o zi ca să vizitez Londra și vă mărturisesc că mi-a fost tare greu să aleg dintre zecile de atracții turistice ale acestei metropole.

            Muzeul de Istorie Naturală (Natural History Museum) a fost cea mai frumoasă experiență. Am stat aici câteva ore bune, pentru că nu mai întâlnisem până atunci un muzeu atât de interactiv. Am experimentat cum este să stai într-o cameră în timpul unui cutremur (amintirile mele de la cutremurul din 1977 sunt vagi), am văzut cum se formează o deltă, m-am jucat prin Univers și am văzut o balenă albastră în mărime naturală. A fost uimitor! Intrarea este liberă în fiecare zi a săptămânii, între orele 10 și 17.30.

          Am explorat timpul și spațiul la Observatorul Astronomic Greenwich. Am pășit pe linia meridianului 0 și am încercat să îmi imaginez  ce parte a Londrei este în emisfera estică și care în cea vestică. Din curtea observatorului, am admirat Londra sub un cer plin de nori amenințători. Observatorul este deschis zilnic între orele 10 și 17, iar prețul unui bilet este de 10 lire. Detalii aici.

            M-am plimbat pe malul Tamisei și am admirat Canary Warf, London Bridge și Big Ben. Canary Warf este un centru financiar al Londrei ce iese în evidență prin clădirile înalte și prin arhitectura modernă a acestora. Districtul este situat pe o peninsulă cu un nume curios ,,Insula Câinilor”. London Bridge oferă una dintre cele mai pitorești priveliști ale Londrei. Dacă vreți să îl vizitați, trebuie să știți că vara o puteți face între 10 am și 6.30 pm, iar în perioada 1 octombrie și 31 martie între 9.30 am și 6 pm. Ultima intrare este cu o oră înainte de închidere. Big Ben și Palatele Parlamentului (The Houses of Parliament) pot fi admirate, atât de pe podul Westminster, cât și de pe strada Great George. Timpul nu mi-a permis să intru în Abația Westminster însă i-am admirat exteriorul impozant. În parcul St. James am făcut un mic picnic și m-am uitat la modul în care londonezii se bucură de vremea frumoasă.

            Schimbarea gărzii la palatul Buckingham a fost o experiență pe care nu aș mai repeta-o. Pur și simplu nu-mi place aglomerația! Am stat lângă Victoria Memorial și am putut vedea bine acest eveniment. Îmbulzeala oamenilor veniți din toate colțurile lumii a fost însă greu de ,,digerat”.

             Am făcut o plimbare cu un double decker și cu DLR, adică cu un fel de tramvai fără vatman. Pentru mine a fost o experiență inedită, la aceea vreme. Vă recomand plimbarea cu un double decker, pentru că vă veți forma o imagine de ansamblu asupra acestui oraș.

          Timpul a trecut foarte repede, dar am fost fericită că nu a plouat și că am reușit să vizitez ceea ce îmi propusesem. Nu știu când voi mai vizita Londra însă cu siguranță îmi voi rezerva mai mult timp pentru acest oraș.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s