Cinci motive pentru care călătoresc

       Întotdeauna mi-a plăcut geografia! Cred că am îndrăgit-o și pentru că mergeam cu părinții mei în vacanță, în fiecare vară, și astfel, când am început să studiez geografia vedeam cu ochii minții locurile despre care învățam.

       Trăim într-o lume în care informațiile pot fi accesate cu ușurință de pe Internet. Aflăm despre experiențele trăite de oameni ce provin din toate colțurile lumii și putem călători virtual în orice loc al planetei, pe care îl descoperim la un click distanță. Cu toate acestea, călătoriile virtuale nu pot înlocui propria experiență, așa că astăzi am să vă prezint cinci motive pentru care eu călătoresc.

  1. Călătoresc pentru a înțelege mai bine istoria, obiceiurile, modul de viață al oamenilor. De multe ori, călătoriile m-au ajutat să mă descopăr, să mă maturizez, să fiu recunoscătoare pentru experiențele pe care le trăiesc.
  2. În călătoriile mele mi-am impus să mă detașez de cotidian. Încerc să mă bucur de fiecare clipă trăită. Privesc mai atent în jurul meu, iar atitudinea relaxată îmi umple sufletul cu energie pozitivă. În plus, atunci când am o zi mai proastă este suficient să mă gândesc la un loc drag, o experiență frumoasă, ca să trec peste starea de disconfort.
  3. În timpul călătoriilor îmi exersez cunoștințele de limba engleză și încerc să învăț câteva expresii în limba țării vizitate. Nu de puține ori, am aflat de la localnici lucruri interesante despre locurile pe care le-am vizitat!
  4. În grupul meu de prieteni, obișnuim să povestim experiențele trăite în vacanță. E ca și cum aș fi fost în mai multe vacanțe odată. Știți cum este după ce te întorci dintr-o călătorie! Zâmbești mai mult și privești cu optimism în viitor.
  5. De-a lungul timpului, călătoriile m-au ajutat să îmi formez o anumită filosofie de viață. Sunt recunoscătoare divinității pentru ceea ce sunt și pentru că am șansa de a mă bucura de peisaje superbe și de experiențe frumoase.

Care sunt motivele pentru care voi călătoriți? Ce ați învățat din călătoriile voastre?

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Mi-a placut articolul asta mult. Calatoresc pentru ca imi place sa descopar culturi noi, locuri noi, oameni noi. Si odata ce m-am apucat sa fac asta mi-e greu sa ma opresc. Calatoresc pentru ca acum asta e stilul meu de viata. Calatoresc pentru ca cred in puterea de educare pe care calatoriile o au asupra noastra. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s